Шестоларна флексографска машина за штампање

Шестоларна флексографска машина за штампање
Шестоларна флексографска машина за штампање Увод: Примена: Увести смолу за сензибилизацију као флексибилну плочицу за штампање, погодна за штампање материјала за паковање као што су полиетилен, полипропиленска врећица, целофан и ролни папир итд. То је врста идеалне опреме за штампање за производњу ...
Ćaskanje sada
Detalji o proizvodu

Машина за флексографску штампу у шест боја

Увод:
Примена: Увести смолу за сензибилизацију као флексибилну штампану плочу, погодну за штампање
материјали за паковање као што су полиетилен, полипропиленска врећица, целофан и ролни папир,
итд. То је врста идеалне опреме за штампање за производњу папирне торбе за паковање хране,
торба за супермаркет, врећасту врећу и врећу за одјећу, итд.


Флексо штампарија Перформансе и карактеристике:
1. Једноставно управљање, флексибилно покретање, прецизни регистар боја.
2. Бројач бројача може поставити количину штампе у складу са захтевима. Аутоматско заустављање машине у количини или када се материјал прекине.
3. Подизање пнеуматског цилиндра за штампање и спуштање, трепћеће мастило за штампање након подизања.
4. Мастило за штампање проширује анилок цилиндар са равном бојом боје.
5. Поуздан систем сушења усклађен са ротацијом велике брзине, аутоматски ће прекинути везу када се машина заустави.
6.360 ° континуирани и подесиви уређај за уздужну регистрацију.
7. Контрола фреквенције брзине мотора прилагођава се различитим брзинама штампања.
8. Постоје дугмад за џогирање / заустављање на подлози ваљка и материјал за ваљање материјала како би се лакше управљало машином када је плоча уграђена.

Флекограпхиц принтинг мацхине Главне техничке варијабле:

Тип

ИТ-6600

Мак. Веб Видтх

600мм

Мак. Ефикасна ширина штампања

560мм

Распон дужине штампања

200 ~ 1050мм

Мак. Пречник ролног материјала

Пречник 450мм

Брзина штампања

5 ~ 50м / мин

Дебљина плоче (обострано лепљива трака укључена)

2.38мм

Прецизност претиска

+ -0,3 (мм)

Укупна снага

13Кв

Тежина

3800кг

Величина машине

4800 × 1600 × 2400 мм

Габарит

4600 * 1600 * 2650 мм

Материјали за штампање

Веб, неткане тканине, ткане тканине, ПВЦ, ОПП, БОПП, ПЕ, Нев Иорк, НИ, ПЕТ, ЦПП

Флексографија (често скраћено флексо) је облик процеса штампања који користи флексибилну плочу за олакшање. У суштини је модерна верзија штампарског папира која се може користити за штампање на готово било којој врсти подлоге, укључујући пластичне, металске филмове, целофане и папир. Широко се користи за штампање на непорозним подлогама потребним за различите врсте паковања хране (такође је погодно за штампање великих површина чврсте боје).

Преглед процеса

1. Платемакинг
Прва метода развоја плоча користи полимер који је осетљив на светлост. Негативан филм се поставља преко плоче, која је изложена ултраљубичастом светлу. Полимер се тврди тамо где светлост пролази кроз филм. Преостали полимер има конзистенцију жвакаће гуме. Исперен је у резервоару воде или растварача. Четке прочишћавају плочу како би олакшале процес "исхоута". Процес се може разликовати у зависности од тога да ли се користе чврсти листови фотополимера или течних фотополимера, али принцип је и даље исти. Плоча која треба да се испере је фиксирана у орбиталној одводи на лепљивој основној плочи. Тањур се испере у смеши воде и 1% сапуну за судове, на температури од око 40 ° Ц. Јединица је опремљена двоструким мембранским филтером. Због тога оптерећење животне средине се држи до апсолутног минимума. Мембранска јединица одваја фотополимер из воде за прање. Након додавања апсорбујућег желатина на пример, остатак фотополимера може се одложити као стандардни чврсти отпад заједно са домаћинским отпадом. Рециклирана вода се поново користи без додатка детерџента.

Друга метода је користила компјутерски вођени ласерски штампач за исецање слике на штампану плочу. Такав директни поступак ласерског гравирања назива се дигитална платемакинг. Компаније као што су АВ Флекологиц, Полимоунт и Сцреен из Холандије су лидери на тржишту у производњи ове врсте опреме.

Трећа метода је да прође кроз процес калупа. Први корак је створити металну плочу из негатива наше почетне слике кроз процес експозиције (након чега следи киселина купка). Ова метална плочица у рељефу се затим користи у другом кораку како би се направио калуп који би могао бити у бакелитној плочи, па чак и стакла или пластике, кроз први поступак калупа. Након што се охлади, овај главни калуп ће притиснути гуму или пластичну јединицу (под оба контролисана температура и притисак) кроз други поступак калупа за стварање штампарске плоче.

2. Монтажа

За сваку боју која се штампа, направљена је плоча и на крају стављена на цилиндар који се налази у штампарској штампи. Како би се осигурала тачна слика, монтажне ознаке се врше на флексографским плочама. Ове ознаке за монтажу могу бити микроскопи (до 0,3 мм) и / или монтажни крижи. Да бисте направили потпуну слику, без обзира на штампање на флексибилном филму или валовитом папиру, слика пренета са сваке плоче мора се тачно уклапати у слике пренесене из других боја. За монтирање ових плоча на штампарске цилиндре направљена је врло прецизна и специфична машина . Један од најновијих напредака у овој области је потпуно аутоматско монтажна машина (ФАММ), за коју је АВ Флекологиц освојио награду за техничку иновацију ФТА 2007. године.

3. Штампање

Флексографски испис се прави стварањем позитивног зрцаљеног мастер-а потребне слике као 3Д рељеф у гуменом или полимерном материјалу. Флекографске плоче могу се креирати уз помоћ аналогних и дигиталних процеса обраде папира. Подручја слике су подигнута изнад површина без слике на гумени или полимерној плочи. Мастило се пренесе са ролне са мастилом које је делимично уроњено у резервоар за мастило. Онда се пребацује на анилок ролну (или метарску ролну) чија текстура држи одређену количину мастила јер је прекривена хиљадама малих бунара или чаша које омогућавају да равномјерно и брзо измери боју на штампарској плочи уједначене дебљине број ћелија по линеарном инчу може се разликовати у зависности од врсте задатка за штампање и потребног квалитета). Да бисте избјегли добијање коначног производа сличним или грубим изгледом, мора се осигурати да количина мастила на плочи за штампање није прекомјерна . Ово се постиже коришћењем металне стругалице, зване лежиште лекара. Нож лекара уклања вишак мастила од анилокс ваљка пре ињектирања штампарске плоче. Подлога је на крају постављена између плоче и цилиндра импулса за пренос слике. Лима се онда напаја кроз сушач, што омогућава чишћењу да се осуши пре него што се креће. У случају кориштења УВ мастила, лист нема да се осуши, али се осуши од УВ зрака.


Операција

Оперативни преглед

1. Ваљак за фонтане
Ваљак за фонтане пренесе мастило које се налази у тепиху за мастило на други ваљак, који је анилоксни ваљак.

2. Ваљак Анилок
То чини јединствену флексографију. Анилок ваљак измери претходно одређено мастило које се преноси ради једнаке дебљине. Има гравиране ћелије које носе одређени капацитет мастила које се могу видети само микроскопом.

3. Плочасти цилиндар
Плочасти цилиндар држи штампану плочу, која је мекана флексибилна гума. Лепљива двосмерна трака се користи за постављање плоче на цилиндар плоче.

4. импулсни цилиндар
Цилиндар утиска врши притисак на цилиндар плоче, где се слика преноси на подлогу.

Флексографске штампарске боје
Природа и захтеви процеса штампања и примена штампаног производа одређују основне особине које се траже од флексографских боја. Мјерење физичких особина мастила и разумијевање на који начин утичу на избор састојака представља велики дио технологије мастила. Формулација мастила захтева детаљно сазнање о физичким и хемијским особинама сировина који чине боје и како ови састојци утичу или реагују једни са другима, као и са окружењем. Флексографске штампарске боје су првенствено формулисане тако да остају компатибилне са широким спектром супстратова који се користе у процесу. Свака компонента формулације појединачно испуњава специјалну функцију, а пропорција и састав ће се разликовати у зависности од подлоге.

Постоји пет врста мастила које се могу користити у флексографији: боје на бази растварача, водене боје, електронске зрачне траке (ЕБ), мастила за уливање, ултраљубичастих (УВ) магнезијума и двокомпонентних хемијских отврдњавих мастила (обично базираних на полиуретану изоцијанатне реакције), иако су у овом тренутку неуобичајене. Челичне флексо маске с величинама честица испод 5 μм могу изазвати проблеме приликом деиновања рециклираног папира.

Контроле мастила
Тинто се контролише у процесу флекографског штампања од стране мастила. Јединица за мастило може бити било од система ролне фонтана или система лежајева. Систем ролне фонтане је једноставан стари систем, али ако је превише или премало мастила овај систем вероватно не би могао да контролише на добар начин. Лек за лека унутар анилокс ваљка користи геометрију ћелија и дистрибуцију. Ове оштрице осигуравају да су ћелије испуњене довољним мастилом.

Апликације
Флеко има предност у односу на литографију тако што може да користи широк спектар мастила, на бази воде, а не на бази уља, и добро је штампати на различитим материјалима као што су пластика, фолија, ацетатни филм, смеђи папир и други материјали користи се у пакирању. Типични производи одштампани коришћењем флексографије укључују браон валовите кутије, флексибилну амбалажу, укључујући и малопродајне торбе, вреће за храну и хигијену, кутије за млеко и пиће, флексибилне пластике, самолепљиве налепнице, кутије и контејнере за једнократну употребу, коверте и тапете. Неколико новина сада избегава најчешћи офсет литографски процес у корист флеко. Флексографске боје, попут оних које се користе у гравуре и за разлику од оних које се користе у литографији, обично имају ниско вискозитет. То омогућава брже сушење и, као резултат тога, бржу производњу, што резултира смањењем трошкова.


Hot Tags: машина за флексо штампу у шест боја, Кина, добављачи, фабрика, цена, за продају, направљена у Кини
Istraga